Maj 09 2025 18:51:53
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Skomentuj decyzję administratora i nową formę portalu.
arek
rafino , nie zagladalem ale z ciekawosci zajrzalem. coz - skomentuje to cytatem:

"Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, nie dostarcza tego dowodu w słowach."G.Eliot

Tak naprawde domniemania i domysly na temat mojej decyzji przedstawione na eforum sa smieszne.
najtrafniej ty to przedstawiles . masz bardzo duzo racji i wyczules mnie . Smile

co do twojej sugestii i newsow, jest to jakis pomysl, nad ktorym mozna sie zastanowic. jednak podjalem juz decyzje wczesniej i nie chcialbym wyjsc na nieslowna osobe , co chwile zmieniajaca zdanie.

miasto-nowe.com
razdwatrzy
domino1583, lekka przesada jest na nowe.eserwis . Szkoda mi cię Arek . Zrobisz coś dobrego i jest dobrze dopóki wszystkim pasuje, a potem cię obsmarują ...

arek
nie ma czym sie przejmowac. minie troche czasu i wszystko bedzie ok. tak to juz jest razdwatrzy. raz na wozie raz pod wozem . przynajmniej spie spokojniej Wink

miasto-nowe.com
razdwatrzy
No tak, i to dobre :-)

nimius
Może ktoś podać linka do tego forum? Znaleźć nie jest łatwo, są fora wszystkich miejscowości w naszym województwie, ale to pewno jest w tematach spoza regionu Grin

nimius
Jasne gumiś64, masz rację Smile Znalazłem to forum i temat w końcu. Rzecz nie warta uwagi

szalupa
Razdwatrzy, jak mnie będą gdzieś obsmarowywać i będzie Ci mnie szkoda, to proszę, nie donoś mi o tym. Frown

razdwatrzy
Nie sądze żeby szkoda mi było ciebie. Sama pracowałaś na tym forum i teraz na nowym na opinie o sobie Sad

szalupa
Ok. ale jej już nigdzie nie donoś. Formułuj raczej swoje poglądy.

li
Witam a gdzie wiadomości? co się dzieje w Nowem i okolicy.Ja mieszkam z dala od mego kochanego miasteczka na portalu siedziałem co dzień.a tu?co mam czytac ksiazki to juz nie bedzie ten sam portal.

li
Jeszcze raz kogo obchodza wasze wspomienia,albo stare fotki ze szkoly to ma byc portal Nowego!kaszana po wspominajcie na NK!A teraz morzesz mnie wy*****ac Z ARKOWEJ NASZEJ KLASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AngryAngryAngryAngryAngryAngryAngry

rafino
GrinGrinGrin
Jesteś tu gościem li . Nie mów gospodarzowi jak ma ustawiać meble i na jaki kolor ma malować ścianySmile
I mylisz się, że nikogo nie obchodzi historia NowegoSmile Nie oceniaj innych według siebie, a poplotkować można na Rynku, na ławeczceSmile
rafino

rafi31
witam wszystkich,co do portalu to podoba mi się obecna wersja,szczególnie chciałbym widzieć jak najwięcej zdjęć z rodzinnego miasteczka,admin dobra robota,mimo że daleko to człowiek tęskni za uliczkami Nowego,wisełką itp,pozdrawiam

byc-albo-nie-byc
Mi też odpowiada taka forma portalu. Super!

nowoczesny
Witam serdecznie Pana Administratora Arka i Wszystkich. Pisałem poprzednio, że już nie będę zabierał głosu, gdyż jest zbyt mało dyskutujących.
Nadal to podtrzymuję. Aczkolwiek kieruję się zasadą, że "nigdy nie mów nigdy" Nastąpią nowe okoliczności, nowe przesłanki, po mojej myśli, to znowu moje zdanie, moje opinie zagoszczą na portalu Nowego.
Co do decyzji Pana Administratora, to jest mi ona obojętna, bo portal jest prywatno społecznościowy, z przewagą prywatny, więc nic mi do tego. Portal gminny bym krytykował.
Pozwolę sobie jednak na drobną sugestię. Ja wszelkie przejawy życia społeczno politycznego makro odnoszę do przejawów mikro rodziny. Gdyby więc ojciec rodziny zajmowal się tylko historią to moim zdaniem przyszłość tej rodziny byłaby mało obiecująca.
Ja interesuję się tylko przyszłością, nawet teraźniejszość jest dla mnie mało ważna.
Pozdrawiam serdecznie.
SmileSmileSmile
Dziwny jest ten świat Czesława Niemena to mój drogowskaz! Zapraszam!
http://www.youtub...zACDJCfQvs
Mierz bliźniego swego
tą samą miarą
co siebie samego!

szalupa
Wszystko w Nowem umiera, ten portal też. Będą zaglądać tu tylko Ci, co są na emigracji. Im żyje się dobrze i po co im wysłuchiwanie tego, że mieszkańcom żyje się źle, co ich to obchodzi. Najważniejsze, to upajać się historią...to takie ładne, patriotyczne i wygodne... Ludzie, którzy w nim mieszkają, to banda oszołomów, plotkarzy i intrygantów Sad Masz rację arek, nie warto się ich losem przejmować Frown

razdwatrzy
Szalupa, czy ty zawsze musisz mieć ostatnie słowo i dorzucać swoje 3 grosze? Przecież już skomentowałaś decyzję Arka kilka postów wyżej. Sad

Ika
Szalupa, pijesz do mnie? Więc coś ci powiem...
Arek postanowił definitywnie zamknąć portal i nie zamierzał zmienić zdania, chociaż nie jedna osoba go do tego przekonywała, więc cieszę się, że jest chociaż namiastka tamtego portalu.
Jesteś w błędzie, ogromnym błędzie, sądząc, że osoby na emigracji mają gdzieś sytuację w Nowem, że ich nie obchodzi to, że nie ma pracy, że jest źle.
Czy ty myślisz, że ja tak chętnie wyjechałam? Wiesz dobrze,że nie, bo miałyśmy okazję w tym czasie ze sobą pisać i wiesz co wtedy czułam.
Myślisz, że tutaj jest tak cudownie ? Przyjedź, pomieszkaj tu, a przekonasz się jak tu jest wspaniale...Powiem tobie, że nie wytrzymasz nawet pół roku.
Nawet nie masz pojęcia ile bym dała, żeby w Nowem było lepiej, żebym mogła wrócić i żyć normalnie, a nie co miesiąc chodzić podpisywać się do urzędu i liczyć pieniądze, czy stać mnie na to ,żeby kupić dzieciom jogurt, czy czekoladę, o butach, czy kurtce nie wspominając...
Jestem daleko, ale cały czas sercem jestem w Nowem i staram się w miarę moich możliwości przyczynić do poprawy sytuacji w Nowem.
Zanim wydasz o kimś opinię, pomyśl najpierw , czy twoje osądy są słuszne...
Ika

"Człowiek jest tyle wart, ile są warte sprawy, którymi się zajmuje"
Marek Aureliusz

szalupa
Cieszę się Ika, że przez mój ostatni komentarz zechciałaś napisać kilka słów i to jeszcze zwracając się do mnie Smile czuję się zaszczycona i o to chodzi... Nie można bardziej dbać o pomniki niźli o ludzi. Pozdrawiam Ika i wszystkich emigrantów Smile

slom
Szalupa skoro nie odpowiada Ci nowa forma portalu to po co tu zaglądasz i piszesz słowami pełnymi żółci i złości.Jest przecież nowe forum, na którym można dowoli się wypowiedzieć czy wyżalić. Tu zaglądać będą ci, którzy chcą w spokoju, bez irytacji "pobyć" ze SWOIM MIASTEM!

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło