|
Miasto Nowe wita!
|
| Ika |
Dodany dnia 08-06-2005 18:26
|

Użytkownik
Data rejestracji: 10.01.05
|
Okazuje si?, ?e podziemne przej?cia to nie bajka. W 1620 roku na wypadek niebezpiecze?stwa zosta?o wydr??one podziemne tajne wyj?cie z klasztoru i centrum miasta . Nie wiem dok?adnie jak d?ugi by? ten tunel ( czy te? tunele ) i w jakim dok?adnie si? znajdowa? miejscu.
[ Edytowane przez IKA Data 08-06-2005 ] |
| |
|
|
| kabest47 |
Dodany dnia 08-06-2005 19:19
|
Użytkownik
Data rejestracji: 08.02.05
|
Ja Tobie IKA nie mam za z?e, Ty dr??ysz temat, nie tunele. Ja zagl?dam jak jaki g?upi, kiedy pojawi? si? posty w Nowe wita! /skojarzenie z Dolce Vita?/ odk?d zimmek, mafioso, jurek a dawniej sat i Mchris uwieczniaj? na super zdjeciach! miasto, starówk?, zau?ki, cmentarze i okolice i mam nadziej?, ?e utworzycie st?d kiedy? pomost, albo wprost umieszcza? b?dziecie nowe Nowe w kolorze i dacie nam w odbiorze! |
| |
|
|
| Ika |
Dodany dnia 08-06-2005 19:28
|

Użytkownik
|
Kabest, kilkakrotnie w tym temacie by? ten temat poruszony, wi?c napisa?am o tym tutaj. Poza tym -Miasto Nowe wita- dotyczy turystyki, co powi?zane jest z histori?. Lubi? dr??y? ...ale mog? tylko dla siebie
[ Edytowane przez IKA Data 08-06-2005 ] |
| |
|
|
| Ika |
Dodany dnia 08-06-2005 20:10
|

Użytkownik
|
Ch?opacy maj? aparaty, interesuj? si? tym, wi?c robi? zdj?cia, które ciesz? nie tylko Twoje oko- moje równie?. Ale mnie interesuje bardziej historia Nowego i staram si? podzieli? tym co wiem z innymi, których te? to interesuje. Role s? podzielone, ka?dy robi co? innego.Zdj?? nie mog? robi?, bo niestety nie mam cyfrowego aparatu... |
| |
|
|
| sat |
Dodany dnia 14-08-2009 22:03
|

Użytkownik
Data rejestracji: 25.12.02
|
Moje codzienne spacery z psem odbywam na planty. Ostatnio zauwa?y?em ?adny szeroki jak deptak - chodnik. Chodnik d?ugo?ci mo?e sze?ciu metrów przy prywatnym budynku, obok jedynego przy plantach zej?cia po schódkach nad Wis??.
Ciekawi?o mnie dlaczego wykonano 6 metrów nowego chodnika z kostki brukowej, a dalej jest stary chodnik.
Dzi? w czasie spaceru zauwa?y?em, ze postawiono tam znak P - parking!
Mo?e to nie jest jeszcze remont plantów, ale pewno dobry pocz?tek :-)
Nie jestem radnym, dzwoni? do urz?du nie b?d?, ale da?bym na Placu Zamkowym jeszcze jeden znak, a mianowicie tablic?, która wskazywa?aby drog? na planty. Zauwa?y?em, ?e dziesi?tki turystów podje?d?a pod zamek i szuka doj?cia do plantów, chc? obejrze? Wis??.
Wystarczy?aby strza?ka z napisem >>>>PLANTY - punkt widokowy. Mo?e kto? wreszcie z w?adz pod?apie pomys? i tak si? stanie
Edytowane przez sat dnia 15-08-2009 07:26 |
| |
|
|
| szalupa |
Dodany dnia 15-08-2009 11:19
|
Użytkownik
Data rejestracji: 04.03.07
|
Sat i to jest b??d...zauwa?y?e? bardzo istotn? rzecz. Przecie? wiesz, ?e urz?dnicy tam nie chodz?, chyba w ogóle po Nowem nie chodz?, jedynie po zakupy . Powiniene? zg?osi? tak? potrzeb?, skoro Urz?d w telewizji reklamowa? nasze miasto pod wzgl?dem turystycznym, to by?aby bardzo celna sugestia. mo?na napisa? meila, zadzwoni? do radnego, który ma dy?ur w Urz?dzie...zreszt? sam wiesz dobrze, jak to zrobi? ! Niech zobacz? tury?ci nasze ATRAKCJE |
| |
|
|
| sat |
Dodany dnia 15-08-2009 15:00
|

Użytkownik
|
Sprawa si? wyja?ni?a. Dzisiaj zauwa?y?em, ?e na uliczce obok cukierni, tej która prowadzi na planty, postawiono znak zakazu zatrzymywania si? po obu stronach, a wi?c....to chyba nie z my?l? o turystach. |
| |
|
|
| Ika |
Dodany dnia 16-08-2009 13:18
|

Użytkownik
|
Z my?l? o turystach, czy nie, wa?ne ,?e co? si? zmienia na lepsze, a musz? powiedzie?, ?e podczas ostatniego pobytu w Nowem zauwa?y?am ,?e takich zmian jest coraz wi?cej. Ma?ymi kroczkami zmierza ku lepszemu, Nowe pi?knieje, zaczyna co? si? w nim dzia?. Ja jestem pe?na optymizmu
Ika
"Cz?owiek jest tyle wart, ile s? warte sprawy, którymi si? zajmuje"
Marek Aureliusz |
| |
|
|
| sat |
Dodany dnia 16-08-2009 21:14
|

Użytkownik
|
Masz racj?, kiedy kto? zagl?da okazjonalnie, bardzo rzadko, zauwa?a te zmiany na plus...ja te? to widz?, zawsze patrz? na inne miejscowo?ci i przyrównuje je do Nowego...
Dzisiaj przep?ywa?em promem z Opalenia do Korzeniewa...na brzegu w Korzeniewie zauwa?y?em wielk? scen?, kilka namiotów z reklamami piwa...i kilkana?cie Toy-Toy`ów. Wczoraj odbywa?a si? tam jaka? impreza rozrywkowa dla mieszka?ców Kwidzyna.
U nas te? takie sie odbywa?y...ostatnio szczególnie...np. Oddzia? Zamkni?ty, szczególnie moj? uwag? przybi?y jednak te Toytoye...u nas ani jednego nie u?wiadczysz podczas takich imprez...wszyscy "olewaj?" okoliczne domostwa, maj? ku temu prawo, kiedy ich si? "olewa". |
| |
|
|
| spica |
Dodany dnia 16-08-2009 21:59
|
Użytkownik
Data rejestracji: 05.01.08
|
Wczoraj (sobota) odby? si? osiedlowy festyn od godz.14.00 na osiedlu Nadwi?la?skim II.Wspania?a impreza,by?y solistki, kabaret, Koko (klaun),piosenkarka Czeszka Gabi.Poza tym ,,zje?d?alnia, koniki, malowanie twarzy,pomiar ci?nienia i cholesterolu, oraz jedzenie i ciasta a,dla m??czyzn piwo.I by?y te? Toy -Toye!!! Spó?dzielnia Mieszkaniowa spisa?a si? na szóstk? z plusem!!! Dzi?kuj? panu Prezesowi,Zarz?dowi i Radzie Nadzorczej za ten wspania?y festyn!!! 
|
| |
|
|
| Ika |
Dodany dnia 16-08-2009 22:02
|

Użytkownik
|
Ja te? czasami przyrównuj? Nowe do innych miejscowo?ci i Nowe wypada przy nich bardzo ...cienko Ale staram si? dostrzega? zmiany na lepsze, bo w ostatnim czasie jest ich coraz wi?cej...Mo?e na razie ma?ymi kroczkami Nowe zmierza ku lepszemu, zawsze lepiej tak ni? sta? w miejscu, a z czasem nabierze wszystko rozp?du, rozmachu...Mam tak? nadziej?.
Ika
"Cz?owiek jest tyle wart, ile s? warte sprawy, którymi si? zajmuje"
Marek Aureliusz |
| |
|
|
| beata5 |
Dodany dnia 17-08-2009 08:56
|
Użytkownik
Data rejestracji: 12.08.09
|
Ciekawe sk?d pan prezes czerpie inspiracje do tworzenia programu corocznych festynów, To przecie? nie by? pierwszy udany festyn. |
| |
|
|
| szalupa |
Dodany dnia 17-08-2009 09:38
|
Użytkownik
|
Wystarczy bywa?, podgl?da? innych, a potem chcie? !!! |
| |
|
|
| nowianka |
Dodany dnia 17-08-2009 19:28
|
Użytkownik
Data rejestracji: 05.04.07
|
Piszesz Szalupa : Wystarczy bywa?, podgl?da? innych, a potem chcie? !!!. Ty piszesz,?e bywasz to skoro to wystarczy to dlaczego nie chcesz? |
| |
|
|
| szalupa |
Dodany dnia 17-08-2009 23:46
|
Użytkownik
|
Sk?d to przypuszczenie, ?e nie chc?...? Wszyscy nie mog? robi? festynów, ka?dy ma swoj? dziedzin?, w której mo?e si? wykaza? i ma co?, w czym jest dobry. Niech ka?dy robi to, co lubi i wykonuje swoj? prac? uczciwie i nie udaje" wszechmog?cego". |
| |
|
|
| nowianka |
Dodany dnia 18-08-2009 00:33
|
Użytkownik
Data rejestracji: 05.04.07
|
Szalupa, Ty akurat cz?sto wypowiadasz si? jak wszechmog?ca, ale tylko wypowiadasz sie,bo Twojej dzia?alno?ci nie wida?. Jeden dwa wzloty, to za ma?o. Ucz? si? wielu rzeczy od starszych od siebie, ale od Ciebie mog?abym nauczy? sie tylko jednego-krytykowania i narzekania. To nie tylko moje zdanie. Wycofuje si? jednak z tej dyskusji, bo mo?e za m?oda jestem,?eby ,,prawi? kazania'' starszym. |
| |
|
|
| szalupa |
Dodany dnia 18-08-2009 10:18
|
Użytkownik
|
Masz racj? Nowianka, jeste? za m?oda, ?eby starszym prawi? kazania. Masz tu na portalu ca?y wachlarz autorytetów i ode mnie si? nie ucz, a ja si? nie zmieni? tylko dlatego, ?e Tobie, ja si? nie podobam. |
| |
|
|
| sat |
Dodany dnia 18-08-2009 21:36
|

Użytkownik
|
Masz racj?, a takie za?atwianie potrzeb przy ?redniowiecznym zamku jak najbardziej tutaj pasuje |
| |
|
|
| szalupa |
Dodany dnia 30-08-2009 22:54
|
Użytkownik
|
Miasto Nowe powita?o dzisiaj zespo?y z Indii i Hiszpanii, adekwatnie do swojego poziomu kultury, czyli skandalicznie. Nie do??, ?e na brudnym bruku, bez sceny,w dole, to jeszcze mogli to zobaczy? ludzie stoj?cy w pierwszym rz?dzie, pozostali widzieli tylko czubki g?ów. By?o mi wstyd za Nowe  |
| |
|
|
| sat |
Dodany dnia 31-08-2009 16:48
|

Użytkownik
|
Szalupa widzia?as lepiej ni? ja, który ma miejscówk? na wszystkie takie wyst?py na dachu...widzia?em tylko autobus, który tak si? ustawi?, ?e zatarasowa? pó? placu.
?wietne fotki z tej imprezy mo?na obejrze? u zimmka w galerii picasa.http://picasaweb....Hiszpanii#
Edytowane przez sat dnia 31-08-2009 21:29 |
| |
|